Nonnan suklaapiparit
40 kpl100 g tummaa suklaata | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
200 g voita | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 rkl siirappia | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 dl sokeria | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 dl fariinisokeria | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 rkl vaniljasokeria | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 kpl munaa | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
150 g valkosuklaata | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 dl vehnäjauhoja (karkeita) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 tl leivinjauhetta |
Sulata paloiteltu tumma suklaa ja anna hieman jäähtyä.
Vaahdota pehmeä voi, siirappi ja sokerit. Lisää vaahtoon muna edelleen vatkaten.
Rouhi valkosuklaa isohkoiksi paloiksi. Yhdistä suklaa, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Lisää suklaasula ja jauho-suklaaseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahtia. Pyörittele molemmista paloista jauhotetulla alustalla paksu tanko (Ø noin 7 cm). Leikkaa kumpikin tanko 20 palaan. Nosta palat pellille ja jätä leviämisvaraa.
Paista Nonnan suklaapikkuleipiä 175-asteessa noin 15 minuuttia.
Säilytä suklaapiparit tiiviissä purkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)