keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Herkkuja keittiössä ja eteisessä

Viime viikonloppuna minuun iski kamala leipomis-/ruoanlaittovimma. Joskus ruoanlaitto on ihan pakkopullaa, mutta varsinkin viikonloppuisin tykkään puuhastella keittiössä, jos vaan on aikaa.

Lauantaina halusin herkutella vähän kevyemmin. Flunssan kourissa kun tuli naposteltua kaikenlaista epäterveellistä. Lauantaina pääsin vihdoin jumppaan ja sen myötä halutti vähän katsoa, mitä suuhunsa laittaa. Kotivinkin sivuilta löysin herkullisen lohi-avokadosalaatin reseptin, jota muokkasin hieman. Että jokin terveellinen voikin olla näin hyvää. Resepti jäi tämän talouden vakkarikäyttöön.


Ainesosat
1 ruukku roomansalaattia tai vajaa pussillinen salaattisekoitusta
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
2 keitettyä luomukananmunaa
200 g savulohta
1 prk (200 g) raejuustoa
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia tai kevätsipulia

Kastike:
1 rkl balsamicoa
1 rkl juoksevaa hunajaa 


Valmistusohje: 
1. Revi salaatti ja asettele se tarjoiluvadille. Kuori ja paloittele avokadot ja valele ne sitruunamehulla.
2. Kuori kananmunat. Paloittele munat ja lohi. Asettele kaikki ainekset kauniisti salaatin päälle. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
3. Sekoita balsamicoon hunaja. Valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. 


Äitienpäiväaamuna nousin leipomaan pataleipää, jonka olin edellispäivänä laittanut alulle. Juu, en jäänyt sänkyyn odottamaan aamuherätystä. Meillä kun nuo lapsetkin ovat nykyään melkoisia unikekoja. 
Pataleipään laitoin leseitä, ruis-, vehnä- ja grahamjauhoja ja tietenkin vettä ja kuivahiivaa sekä suolaa. Onnistui kyllä hyvin. Leipä oli myös vaivaton tehdä, vaivaamista se kun ei juurikaan vaatinut.

Koska oli äitienpäivä, leivoin myös kakun, jonka vein lasten mummulle. Tällä kertaa se oli kinuskijuustokakku. Ohjeen löysin Kakut - Vaaleanpunainen nonparelli -kirjasta. Ohje löytyy myös netistä. Tykkäsin erityisesti kakun koristelusta. Se oli helppo tehdä, mutta ihan näyttävän näköinen. Eikä maussakaan ollut valittamista. Päinvastoin, se oli kyllä herkkua.



Herkuteltu on, mutta onneksi olen päässyt taas liikkumaan. Se on vaan niin tärkeä voimavara minulle.

Ja ai niin, eteinen on valmis. Mies tapetoi sen ylläriksi minulle viime perjantaina. Tapetti oli kyllä nappivalinta.

Huippua huomista helatorstaita!

12 kommenttia:

  1. Joskus ruuanlaitto on todellakin pakkopullaa, mutta joskus taas ihanaa ajanvietettä. Näyttää ja kuulostaa tosi hyviltä sun herkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt onneksi tuli taas lisää hyväksi havaittuja ohjeita "varastoon", josta tarpeen tullen niitä voi kaivella.

      Poista
  2. Oi, toi lohisalaatti vaikuttaa todella herkulliselta. Täytyy testata.

    VastaaPoista
  3. Mulla on pata odottanut leivän tekoa jo varmaan yli vuoden :D siis ihan sitä varten kirppikseltä hankittu. Ehkäpä nyt voisi tehdä! Lohisalaatti on yksi suosikeistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan se oli minullakin mietinnässä ;), Onneksi nyt tuli kokeiltua. Teen kyllä toistekin. Yökyläilijät olisi kiva yllättää tällä leivällä.

      Poista
  4. Pataleipää pitäisi kokeilla, voisikohan sitä tehdä leivinuunissakin? No, ehkä syksyyn kannattaa lykätä tällainen suunnitelma...

    VastaaPoista
  5. Noi mustatkoukut, ihanat. Olen metsästänyt samoja kirppareilta, mutta tuloksetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä kivat ja tavattoman kätevät. Kirsikkaa saan taas tosiaan kiittää tästä löydöstä :). Eivätkä olleet hinnalla pilatut.

      Poista
  6. Vaikuttaa herkulliselta tuo salaattiohje. Luulen, että kokeilen tuota jo ensi viikolla. Leivonnaiset näyttävät myös ihanilta, mutta ne yritän unohtaa välittömästi. Kevyempi elämä kutsuu :D

    Tapettiseinähän näyttää hyvältä. Oikein kivan harmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Munkin pitäisi jättää kakut vähemmälle. Liikuntaa harrastan suht paljon, mutta ei se painoon vaikuta mitenkään. Kakut sen sijaan vaikuttavat välittömästi :(.

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)