lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kolmen sortin pizzapuffet

Yleensä olen kova organisoimaan kaikenlaista ohjelmaa viikonlopuiksi, mutta nytpä tein poikkeuksen. Meillä ei ole mitään suunniteltua täksi viikonlopuksi. Aika ihanaa.

Aamulla syötiin rauhassa aamupalaa ja sen jälkeen käväisin jumpassa ja päiväsaunassa. Sitten keittelinkin päiväkaffet ja tilasin Canon-kattovalaisimen Ellokselta poikasen huoneeseen.


Viikonloppuisin on yleensä aikaa panostaa vähän enemmän ruoanlaittoon. Niin nytkin. Joten tässäpä teillekin ihan paras pizzapohjan ohje ja muutama täytevaihtoehto. Olen yhdistellyt ohjeen eri resepteistä ja tuunannut omaan makuun sopivaksi:

4 Annosta

POHJA
2,5 dl vettä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
300-350 g durumvehnäjauhoja

Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, että saat taikinasta kimmoisan. Kohota noin 20 minuuttia liinan alla. Muotoile pyöreiksi annospizzoiksi. Yhdestä taikinasta on meillä tullut 2 isoa pizzaa.


TÄYTTEET 
TOMAATTIKASTIKE
400 ml laadukasta tomaattimurskaa (Esim. Mutti polpa)
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua yrttimaustetta
ripaus kuivattua chiliä
suolaa
ripaus sokeria
2 tl tummaa balsamiviinietikkaa
 
 Valmista tomaattikastike keittämällä aineksia noin 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.
 
KYLMÄSAVULOHITÄYTE
300-400 g kylmäsavulohta viipaleina
200 g kirsikkatomaatteja
2 palloa (buffalo)mozzarellaa viipaleina
1 ruukku basilikaa tai rucolaa
mustapippuria myllystä
 
Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä mozzarellaviipaleet. Puolita tomaatit ja asettele ne pohjalle. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Levitä vielä kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleet ja basilikan lehdet tai rucola. Viimeistele mustapippurilla.

PARMAKINKKUTÄYTE 
160 g parmankinkkua
2 palloa (buffalo)mozzarellaa
1 ruukku rucolaa
 
Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä mozzarellaviipaleet ja kinkkusuikaleet.  Paista 250- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää rucola juuri ennen tarjoilua.

TONNIKALATÄYTE
1-2 purkkia tonnikalaa öljyssä
juustoraastetta 
 
Levitä tomaattikastiketta pizzapohjille sekä tonnikala. Ripottele päälle juustoraaste. 


 
Ja sitten vain herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)