keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Brunssi



Brunssi, mikä ihana syy tavata ystäviä.



Pari viikkoa sitten kutsuin ystäväperheen sunnuntaibrunssille. Ystävät toivat lapsille mieluisaa syötävää ja minä tein aikuisempaan makuun sopivia tarjottavia.
Vinkkiä otin Stockmannin menuehdotuksista. Sivuilta löytyi muutenkin kivoja reseptejä.

Tarjolla oli:


  • Mimosa-cocktail (Gancia Prosecco Brut 2/3 osaa ja vastapuristettua appelsiinimehua 1/3 osaa)
  • Parmankinkkua ja hunajamelonia
  • Rahkaa, marjasalaattia ja hunajaa
  • Croissanteja, briejuustoa ja viikunahilloa
  • Lämmintä maitokahvia
  • Macaroneja ja vaahtokarkkeja
 


Rahka ja marjasalaatti (4 annosta)
2 prk rahkaa
1 rasia mansikoita
1 rasia vadelmia
1 lime
½ rkl sokeria
50 g rikottuja manteleita
juoksevaa hunajaa
  1. Leikkaa mansikat neljään osaan. Lisää vadelmat, limen raastettu kuori ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä marjat mehustumaan ja marinoitumaan.
  2. Lusikoi 1 dl rahkaa lasiin. Lisää marjasalaattia ja valuta hieman hunajaa pintaan.
  3. Ripottele pinnalle rikottua mantelia.

Brunssin päätteeksi pelasimme vielä lautapelejä mm. Tatun ja Patun Virheistä viis -peliä, jonka ystäväni toi lapsille. Se on kaikenikäisille sopiva peli. Tosin miehelleni, jota ikänäkö taitaa jo hieman vaivata (tosin hän ei suostu myöntämään sitä), peli oli hieman haasteellinen :). Pelissä pitää siis etsiä kahdesta kuvasta eroavaisuuksia.

Minä sain ystävältäni Marimekon siirtolapuutarha kulhon. Se on ihana.


10 kommenttia:

  1. Menu kuulostaa niin hyvältä. Nam. :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Varsinkin briejuusto ja viikunhillo croissantin kaverina maistuivat hurjan hyvältä.

      Poista
  3. Tän vuoden paras päivä so far 😊 Oli niin hyvät tarjoilut, nam.

    VastaaPoista
  4. Brunssit on ihania. Hyvän kuuloiset tarjoilut!

    VastaaPoista
  5. Ihanan kuuloiset tarjoilut.
    Kaunis räsymattokuppi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä kovasti noista mustavalkoisista astioista.

      Poista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)