lauantai 21. maaliskuuta 2015

Suklaan lumoa osa 2


Siis homman nimihän on se, että meikäläinen on karkkilakossa. Mutta ettei homma menisi liian vakavaksi, niin muita herkkuja kuten leivonnaisia on lupa nauttia viikonloppuna. Niinpä kun sain isosiskon kylälle (se on aina hyvä syy leipoa), nautimme brownies-leivonnaisia. Näitä siksi, että takinaan tulee suklaata, mutta onneksi tummaa sellaista. Terveellistähän se on, eikös?!

Nettihän on pullollaan brownies-ohjeita. Tässä yksi niistä. Alkuperäisessä ohjeessa  taikinaa kehoitettiin paistamaan puolisen tuntia. Minusta paistoaika voi olla 15-20 minuuttia, sillä ainakin minä tykkään tahmeasta sisuksesta.

Brownies

200g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
200g voita
1 tl vaniljasokeria
5 kpl munaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaakaojauhetta
 
Sulata suklaa ja voi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Mittaa kulhoon sokeri, sulanut voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen mukaan ja lopuksi lisää sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe, ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 15-20 minuuttia. Brownie saa olla keskeltä hieman kostea.

Otin piparimuotilla browniesista sydämiä ja tarjoilin sen yhdessä päärynä-vaniljajätskin, marengin ja vadelmakastikkeen kera.



Pöytää sai koristaa Marimekon Ikkunaprinssi-kankaasta ommeltu liina. Se on kiva, vaikka aluksi mietin, onko se liian tumma tähän vuodenaikaan. Mutta eikä mitä.

Suklaaherkkujen vastapainoksi olen käynyt suhteellisen ahkeraan Easyfitin jumpissa. Ensi viikolla olisi tarkoitus tutustua myös itse kuntosalipuoleen personal trainerin opastuksella. Jännää!

Bloggailu on jäänyt vähän vähemmälle muutenkin. Mies vaihtoi työpaikkaa ja tekee ainakin nyt kevään reissuhommia. Niinpä arjen pyöritys on pitkälti minun vastuullani. Ja vähän tämä uusi arki vaatii totuttelua. Mutta en minä blogia jätä. Tällä hetkellä on tullut vain hieman enemmän näpsittyä kuvia instan puolelle. Minut löytää sieltä nimimerkillä Katjuskainen33. Tervetuloa sinnekin seurailemaan!

Ja toki kirppiksilläkin olen aina silloin tällöin ehtinyt poiketa. Viimeisin löytö olivat vanhat neuvostoliittolaiset pillkupurkit. Niin somat.


Täällä ajatukset alkavat karkailla jo tulevaan pääsiäiseen. Mielessä on yksi DIY-juttu. Katsotaan, ehdinkö saada sen ajoissa tänne.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

15 kommenttia:

  1. Minullakin on tuo ikkunaprinssikangas :)) yksi lemppareitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä ihana. Paljon kivoja yksityiskohtia.

      Poista
  2. Nam nam nam!!! Kivat purkit, mä jo luulin että olit tuon Marimekon pannun löytänyt kirpparilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No een :(. Mutta oli sekin joku alelöytö sentään.

      Poista
  3. Voi että miten herkun ja symppiksen näkönen sydän. Nam.

    VastaaPoista
  4. Herkulliselta näyttää annos. Maistuisi minullekin :D

    Purkit ovat kieltämättä söpöt. Taidan itsekin lähteä huomenna kirpputorille. Pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työmatkalla poikkesin nopeasti kirpparilla eli silloinhan sitä usein onnistaa :).

      Poista
  5. Mitä herkkuja täältä löytyykään. Browniessaja en ole itse koskaan kokeillut tehdä, paitsi joku valmispakkaus joka lähti Kanadasta joskus mukaan. Syön kyllä oikein hienosti niitä =) Pitää ottaa ohje taas talteen josko kokeilis. Ja ihana liina, ei liian tumma ollenkaan. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, sitä on reissattu Kanadassa. Mutta kokeilehan toki tätäkin ohjetta.

      Poista
  6. Vitsit mitä herkkuja täällä on! Muutenkin kiva uusi blogituttavuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta! Ja eihän tumma suklaa ole karkkia, tietenkään... :-)

    VastaaPoista
  8. Sattumalta löysin tämän ihanan blogisi! Liityin heti lukijaksesi ja toivotan sinut tervetulleeksi vastavierailullehttp://villejalupiineja.blogspot.fi/?zx=a2c9cc5aeb6598a4
    Terv. Marita

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)