keskiviikko 1. tammikuuta 2014

1.1.2014






Meidän uusivuosi sujui perheen kesken (tähän lasketaan mukaan vanhempani ja sisko lapsineen), minä taisin saada esikoiselta jonkinlaisen vatsaflunssan, niin ei uskallettu pyytää ystäväperhettä mukaan. Onneksi tauti oli lievä ja jaksoin miehen kanssa valmistaa meille maukkaan iltapalan, johon kuului muun muassa lämpimät tomaattileivät (ohje täältä), kalkkunapiirakkaa, ruisnappeja ja niihin avokadohummus, ohje löytyi Hildan blogista. Hummus maistuu myös paahtoleivän päällä, ja maku vaan syveni yön aikana jääkaapissa. Herkuteltiin myös joulusta jääneillä konvehdeilla (niitä riittää, kun perheessä on yksi luokanopettaja, joka saa muistamiset joulun aikaan yleensä suklaana ja kynttilöinä) ja marianne-juustokakulla. Meinattiin mennä kävelylle ja katsomaan raketteja, mutta pah, iänikuinen vesisade rummutti silloinkin kattoon, joten jätettiin väliin. Onneksi yläkerran ikkunasta saatiin ihailla raketteja riittävästi. Valvottiin yli puolenyön, paitsi kuopus oli jo unten mailla ja esikoinen serkkupojan kanssa lähtenyt isovanhemmille yökylään, kun niin toivoi sinne pääsevänsä.




Avokadohummus

avokado
purkki kikherneitä
3-5 rkl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
1-2 rkl vettä
muutama lusikallinen sitruunamehua
muutama teelusikallinen kuminaa tai korianteria
suolaa ja pippuria

Ainekset sekoitetaan ja maustetaan suolalla ja pippurilla.


Vuoden 2014 ensimmäinen päivä oli varsin mukava. Nukuttiin riittävästi, mutta ei liian myöhään. Syötiin herkkuaamiainen rauhassa. Lähdettiin myös pitkästä aikaa ulkoilemaan, kun kerrankin ei satanut. Mentiin merenrantaan ja ulkomuseon alueelle. Olipa harmaata, mutta kyllä raitis ilma virkisti mieltä ja taas tunsin iloa siitä, että muutimme takaisin tänne merenrantakaupunkiin, meri vaan on niin tärkeä elementti minulle.
Vanhemmillani meitä odottivat tuoreet pitsat, joilla tuli herkuteltua niin kovasti, että lähdettiin siskon kanssa vielä iltalenkille, sitten otettiin vanhemmiltani kuopus ja serkkupoika mukaan, nyt oli tuon parin vuoro olla meillä ja esikoinen halusi jäädä vielä serkkutytön kanssa isovanhemmille. Yhdessä tuo nelikko kiistelee aika paljon ja aina joku joutuu sorsituksi, mutta noin pareittain meno on ihan toinen ja leikit sujuvat leppoisammin. Mukavaa, kun kerrankin ehtivät olla serkkujensa kanssa täällä ja isovanhemmilla yökylässä. Ihana loma, ihana uusi vuosi!

Harmaista kuvista huolimatta onnea, iloa ja hyviä hetkiä sekä leppoisuutta uuteen vuoteen 2014!


Ulkomuseon pihalla on jatulintarha, ehdoton lasten suosikki.









2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että olette säästä huolimatta lähteneet ulos. Mökkihöperö täältä kirjoittelee...

    VastaaPoista
  2. Ai vitsit, miten nuo teidän pöydän herkut maistusivat. Ihania juustoja ja avocadohummuskin kuulosti maistuvalta. Ehkä kokeilen sitä joskus...

    Kiva reippailuhetki teillä. Ulkoilin eilen urakalla. Retki oli jokseenkin panikoinnin sävyttämä, joten en oikein osannut siitä nauttia. Ehkä lähden tänään illempana ihan rauhalliselle kävelylle. Kierran vaikka taas jonkun omakotitaloalueen :)

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)