sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Brownies + cookies = brookies




Meillä tuoksuu pulla, brookiesit ja kuuma inkiväärijuoma. Mies leipoo ja minä kärvistelen edelleen kuumeessa, mutta kyllä kuuma korvapuusti ainakin henkisesti helpottaa oloa. Inkiväärijuoma ei varsinaista herkkua ole, mutta nyt on otettu kaikki keinot käyttöön.

Mies lupasi koeleipoa erän brookies-leivoksia, jos niitä tehtäisiin esikoisen ja hänen parhaan ystävänsä yhteissynttäreille. Hänen työkaverinsa oli tehnyt näitä aiemmin ja suositteli Kinuskikissan ohjetta. Tässä kerrossuklaaleivoksessa yhdistyy brownies-leivosten pohja ja cookies-keksien rapeahko päällyste. Keittiössä oli eilen illalla ihana suklaan ja vaniljan tuoksu.

Onneksi, oi onneksi, aivan liian makeita minulle, mutta tytöt peukuttivat nämä jatkoon. Kovin isoja paloja ei näistä kannata tehdä, pienempikin pala riittää hyvin herkkunälkään. Näihin kehittelen vielä jotkut juhlien Littlest Pet Shop -teeman mukaiset koristeet.

Mies käytti Brunbergin suklaata, joka käy myös laktoosittomaan ruokavalioon.

Mukavaa sunnuntain jatkoa, täällä satelee lunta ja on ihanan talvinen päivä.


Tässä vielä tähänkin tuo Kinuskikissan ohje:


Kerrossuklaaleivokset

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta


Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.
Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.




8 kommenttia:

  1. Nuo on hyviä, mutta makeita todellakin. Mä tein näitä joskus Fazerin ohjeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi aamukahvin kanssa riitti kyllä taltuttamaan koko päivän makeanhimon. :)

      Poista
  2. Ihania kuvia! Taitavat olla makuuni vähän liian makeita, mutta makeanystäville varmasti just passeli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastenkekkereillä tekivät kyllä kauppansa.

      Poista
  3. Luin tässä juuri Kodin Kuvalehteä, ja jotenkin tuntui että tutulta näyttää... Mielenkiintoinen :)

    VastaaPoista
  4. Kiva ohje, vaikka saattaa olla, että nuo olisivat liian makeita minunkin makuuni. Helmikuun puolella ollaan pitkän matkaa. Kai tuo tauti on jo hellittänyt?

    VastaaPoista
  5. Kauppansa tekivät nämä kaverisynttäreillä ja itse otin varmaan yhden palan ja makeannälkä oli tiessään. :) Taudista on vieläkin jäljellä vähän köhää, mutta onneksi pahin meni kuumeen myötä ohi.

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)