lauantai 26. lokakuuta 2013

Lokaa ja kuita sekä pala kesää

Olisikohan jo aika rikkoa blogihiljaisuus?? Hiljaiselo sai varmaankin alkunsa lomareissusta syyskuun lopussa ja sen jälkeen aika vain on mennyt hurjaa vauhtia. Mutta korjataanpas tilanne.

Samoin kun siskoni, myös minä lähdin meren ääreen. Tosin meidän perhe lähti pääskysten perään etsimään aurinkoa ja kyllä se Kreetalta löytyi. Viikko oli ihana. Aurinkoa, lämpöä, merta, simpukoiden keräilyä, uimista, veneretkiä, herkullista ruokaa, raikkaita drinkkejä, lepoa, lasten riemua sekä nähtävyyksiä tärkeän ystäväperheen kanssa.







Nyt arkisimpiin kuvioihin. Tänään on sadellut urakalla, joten oli hyvää aikaa kierrellä kirpputoreilla. Mukaan lähti tuosta lähikirppikseltä Marimekon tunika siskontytölle ja itselle (uusi) sienipipo.


Viime viikolla saatiin sisko perheineen kylään ja tehtiin kirppiskierros. Silloin mukaan lähti vanha kirjasintaulu, joka ei ollut hinnalla pilattu. Se maksoi kuusi euroa! Ajattelin sitä itselleni, mutta se päätyi lastenhuoneeseen. Poikani ihastui siihen kovin.


Allaolevaa tuolia en voinut ostaa, sillä meillä ei ole tilaa, mutta kyllä se jäi kaihertamaan..Makkari kaipaisi juuri tuollaista tuolia. Ripaus luksusta, kultaa ja krumeluuria.

Loppuun vielä maukkaan ja tällaisella sadesäällä mukavasti lämmittävän keiton ohje (Hesarista):


Punajuuri-vuohenjuustokeitto
1/2 kg punajuuria 8-10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 punasipuli
tilkka öljyä
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
Pinnalle:
tuoretta basilikaa

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa. Lisää joukkoon myös kerma. (Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla. Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Oon ihan varma, että kirjotin eilen kommentin, mutta en näemmä sittenkään julkassu sitä. Eli, ihania löytöjä ja matkakuvatkin näyttää kivoilta! Mistä tulee kirjasintaulun nimi (tyhmänä en tiedä)? :)

    VastaaPoista
  2. Kirjasintaulua on käytetty kirjapainossa. Siellä on säilytetty metallisia irtokirjaimia, joita on sitten ladottu ja painettu tekstiksi.

    VastaaPoista

Kommentointi on luvallista, jopa suotavaa! :)